“Загинув під час перерви у школі”: 13-річний хлопець втопився на очах у друзів

На Волині 13-річний хлопець разом з друзями без дозволу побіг на річку під час великої перерви.

Діти бігали по кризі, поки один з них не провалився під воду. Ані налякані школярі, ані перехожі врятувати хлопця не змогли, його понесло течією.

Загиблий школяр навчався у ЗОШ №1 міста Володимира. Як розповіла начальниця управління з гуманітарних питань, семикласник разом ще з трьома дітьми залишив навчальний заклад під час великої перерви, яка триває 25 хвилин.

Трагедія сталась за 500 метрів від школи. Під час шкільної перерви діти прибігли на річку, щоб погратись.

Під час цього під лід провалився 13-річний Олег. Його друзі спочатку самі намагались врятувати хлопця, а згодом попросили про допомогу в перехожої. 

Згодом школярі повернулись на уроки, а жінка викликала рятувальників, оскільки самостійно не змогла витягнути хлопця. Тіло школяра водолази знайшли за кілометр від місця трагедії, оскільки його віднесло течією. 

У школі підлітки нікому не розповіли про трагедію, сподіваючись, що їхнього друга врятують. 

Боялися комусь розповісти, бо бачили, що жіночка вже надає допомогу і подумали, що Олега врятують, а тому і прийшли на урок математики”, – каже класний керівник Вікторія Наугольник. 

Якраз в той самий день, за півтори години до трагедії, у школі рятувальники проводили відкритий урок про поведінку на воді. Закликали не виходити на лід і розповідали, що робити, аби врятуватися, коли крига під ногами тріснула.

“Це діти, розумієте. Вони просто встали і пішли. У школі завжди робітник стоїть на дверях і не випускає дітей, але вони вийшли. Сталося так, як сталося”, – розповіла Оксана Бігун. З її слів, після загибелі хлопчика, його однокласники повернулися на урок, але дорослим нічого не сказали.

Ним виявився житель села Заріччя. Хлопчик виховувався у багатодітній родині, навчався у сьомому класі.