Загибель 14-річного хлопця у церкві біля Львова: нові подробиці трагедії

У п’ятницю, 2 липня, у селі Тарасівка Підберізцівської сільської територіальної громади загинув 14-річний хлопець. Трапилась трагедія у приміщенні церкви, підлітка вдарило струмом, коли він допомагав робити в храмі ремонт.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт “24 каналу” та про це розповідає ТСН.

У Департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА повідомляли, що хлопець загинув від удару блискавки. Проте причина смерті була іншою.


У церкві в селі Тарасівка загинув 14-річний хлопець. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за “умисне вбивство” з приміткою “нещасний випадок”. Наразі вони проводять розслідування.

Підліток допомагав проводити у храмі ремонт. У церкві знімали дерев’яну підлогу, щоб покласти нову з підігрівом. Хлопець взяв до рук трубу, всередині якої був неізольований електродріт. Від удару струму підліток впав. Медики швидкої, які приїхали на виклик, констатували смерть дитини.

“Під підлогою була труба та електрика. Він вчепився за трубу, хотів віднести її, ступив два кроки, впав і все. Другий хлопець старався ту трубу забрати у нього, його також струмом вдарило”, – розповів паламар Федір Брумець.

Наразі невідомо, хто закопав трубу з неізольованим електродротом у підлогу, адже робили її ще у 1977 році.


Односельці підлітка розповіли, що він кілька років прислуговував у храмі. Школяр закінчив 8 клас і на канікулах зголосився допомогти з ремонтом.

“Файний був, у церкві прислуговував, слухняний такий хлопець. Біда сталася, ще і яка біда, такий молодий хлопець”, – зазначила жителька села Катерина Сас.

У загиблого також був молодший брат. Мама виховувала обох хлопців самотужки. У селі оголосили жалобу через смерть підлітка. На фасаді народного дому наразі висить прапор із чорними стрічками.


“Підберізцівська сільська рада, її виконавчий комітет та сільський голова У цей важкий, сповнений тугою та жалем час розділяє біль утрати та висловлює свої щирі співчуття родичам, близьким та друзям з приводу трагічної смерті учня 8 класу Чорнушовицького НВК, Процишина Віталія.
Дуже важко втрачати рідних людей, а смерть дитини – найбільша трагедія в житті кожної людини, а особливо батьків. Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати, а наші щирі співчуття полегшать Ваше родинне горе. Нехай світла пам’ять про Віталія назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих, а Бог подарує йому вічне життя та спокій.”
, – повідомляє пресслужба Підберізцівської сільської ради об’єднаної територіальної громади.