Діти, школа і Covid19. Поради батькам від експертів маркетплейсу дитячих товарів Ipopokids

Вірус Covid19 перевернув звичний спосіб життя з ніг на голову. Чим ближче батьки до нового навчального року, тим більше виникає питань. Чи підуть діти в школу? Чи буде дистанційне навчання? Які правила введуть в навчальних закладах? Експерти маркетплейса дитячих товарів Ipopokids розібралися в цих питаннях. Це призвело до створення чек-листа, в якому розказано, яким чином захистити дітей незалежно від того, що буде відбуватися далі. Адже статистика говорить, що ознаки коронавіруса у дітей прогресують.

Виділяють 10 симптомів, які можуть проявлятися в організмі незалежно один від одного. Тобто у дитини, може бути один симптом, поки всі інші знаходяться в сплячому режимі. Тому дітям у зв’язку з коронавірусів доведеться дотримуватися строгих правил перебування як в школі, так і вдома. Навіть в тих регіонах країни, в яких ризик інфекційного захворювання мінімальний вже оголосили необхідні запобіжні заходи. Особливо в зоні ризику знаходяться діти з конкретними хронічними захворюваннями.

Крім, урядових органів підключилися дитячі психологи. Вони дають рекомендації того, як правильно доносити інформацію дітям на тему коронавируса. Але і цього недостатньо і самим дорослим доведеться проінструктувати малюків по ряду питань, тим самим оберігаючи і захищаючи їх. У хід підуть не тільки розмови, але і вправи, які діти повинні виконувати протягом серпня, щоб уникнути ризику захворіти в школі.

Здавалося б, що може бути абсурдним, але навіть довгий чубчик у дитини підвищує можливість захворіти коронавірусів. Не кажучи вже про шкідливу звичку гризти ручки і олівці. Окремо йдеться про правильну гігієни, носіння маски і дотриманні дистанції. Від входу в школу до виходу з неї ー учні, батьки та вчителі будуть проходити всілякі перевірки.

У Міністерстві розглядається 3 різні форми навчання для учнів. Все буде залежати від того, в яку зону потрапляє освітня установа. Нагадуємо, що з 1 серпня ввели систему, яка ділить регіони в залежності від епідемічної ситуації. Саме від цього залежить, чи буде навчання дистанційним або фактичним шкільним. Але при цьому запевняють, що для учнів молодшої школи неприпустимо навчалися онлайн. Адже їм потрібно пройти період адаптації в соціальному середовищі, щоб не відстати від навчання. Тому готувати дітей до школи ー це необхідність. Потрібно виділити час для того, щоб підготувати учнів. Зволікання з боку дорослих може привести до хаосу і паніки. Як цього не допустити розповідають експерти Ipopokids маркетплейса дитячих товарів: «- Якщо робити все в останній момент, то стресу не уникнути. Серпень – найкращий час для підготовки. Зробивши всю роботу зараз, початок навчального року не буде таким важким, як це може здатися ».