“Діти насміхаються з них”: на Львівщині в школах дітей-пільговиків харчують за іншим меню та окремо від однокласників (фото)

Активістка також опублікувала фото того, як виглядає “поділене” меню для дітей в одній із шкіл Червонограда. 

У м. Червоноград Львівської області в школах дітей-пільговиків годують окремо від їхніх однокласників. Дітям дають інші страви та садять за окремим столом. 

Про це в спільноті “Батьки SOS” повідомила членкиня громадської ради при виконкомі Червоноградської міськради Юлія Дмитрук.

Активістка розповіла, що до неї звернулись батьки першокласниці, яка навчається в одній із шкіл Червонограда та отримує безкоштовне харчування. Через те, що діти харчуються окремо, з них насміхаються інші учні. 

“По суті, діти-пільговики отримують харчування у початкових класах безкоштовно і вартість їх порції складає 34 грн. Решта ж учнів купує собі порцію за 35 грн. Якщо у класі є пільговики, то їм накривають окремий стіл від решти однокласників. Діти насміхаються із пільговиків, з приводу чого і звернулася до мене мама першокласниці”, – написала Юлія Дмитрук. 

Активістка також опублікувала фото того, як виглядає “поділене” меню для дітей в одній із шкіл Червонограда. 

Рис і риба – це для пільговиків, а картопляне пюре і рибна котлета – для тих, хто платить. Така собі сегрегація”, – зауважила Юлія Дмитрук. 

Видання намагалося отримати коментар від Червоноградської міської ради та відділу освіти міськради, проте там не відповідають на телефонні дзвінки.