До Львова привезуть мощі Івана Павла II: де і коли можна буде їх побачити

В кінці червня до Львова привезуть мощі Папи Римського Іоанна Павла II, а також висадять рідкісні дерева і організовують ряд заходів. Це все буде відбуватися з нагоди 20 річниці візиту Івана Павла II до Львова.


Про це повідомили у Львівській міській раді.

З нагоди вшанування Папи Іоанна Павла II у Львові частина вулиці Хуторівка (від вул. Стрийської до вул. Червоної Калини) перейменують на проспект Святого Іоанна Павла II.

Заходи будуть проходити на території Архікатедрального собору св. Юра УГКЦ, храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, Митрополії Базиліки Успіння Пресвятої Діви Марії РКЦ, парафії св. Іоанна Павла II РКЦ і на інших локаціях міста.

В Архикатедральному соборі св. Юра з нагоди 20-річчя візиту св. Папи Івана Павла II, віруючим виділять повний відпуст з благословення Папи Франциска. Крім того, 23 червня в 19.00 бажаючі зможуть долучитися до особливого зойку на вервиці, які колись належали св. Папі Іоанну Павлу II.

Щодня з 21 до 27 червня буде проходити зачитування енциклік святого Папи Іоанна Павла II.

А в храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові 27 червня в 11.00.

Божественну Літургію очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Від приходу також організують Велопроща, лекторії, реколекції. Там також буде виставлена ікона з мощами св. Папи Івана Павла II.

Духовенство та Львівська міська рада з нагоди 20-ї річниці візиту Папи розробили хештег для соціальних мереж # ПапаЛьвів20. Жителів Львова та туристів закликають популяризувати заходи із вшанування святого Папи Іоанна Павла II в соціальних мережах.

Також 25 червня в Митрополичої Базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії відбудеться святковий концерт. На площі біля храму св. Іоанна Павла II РКЦ покажуть театральну виставу “Папа у Львові” від театру “Еммануїл”. 26 червня здійснять святкову месу в храмі св. Папи Івана Павла II РКЦ і освятять пам’ятник святому Іоанну Павлу II.