«Доброго ранку, мамулічка»: за кілька годин до загибелі військовий надіслав повідомлення мамі (фото)

Завтра, 6 чеврня, на майдані Незалежності у Рівному прощатимуться із старшим лейтенантом Дмитром Дзюбишиним. Про це пише Волинь.

Дмитро з дитинства мріяв стати військовим. Однак, він здобув паралельно дві вищі освіти:  «Інформатика» і «Банківська справа». 

«Він пішов у військкомат і фактично впросив взяти його на строкову службу, потім підписав контракт. А вже у 2016 вперше поїхав на Схід – у зону АТО. Він відбув там п’ять ротацій. Ми навіть казали сину, що не обов’язково кожного разу їхати, можна трошки зупинитися. Але він повторював «От будуть у мене діти, як я їм поясню, де я був, коли ворог топтав нашу землю?» – розповіла мама Героя.

У грудні минулого року Дмитро нарешті приїхав у відпустку додому.

«Дмитро дуже любив сестричку, завжди допомагав їй з математикою, навіть коли був в АТО примудрявся задачі їй вирішувати. А під час відпустки наперед зробив усі задачі і віддав мені, мовляв, нехай будуть, але сестричці не віддавай, щоб не розслаблялася», – розповіла пані Наталя.

Із мамою у Дмитра був особливий зв’язок.

«Він завжди знаходив можливість дати звісточку. Коротку, кілька слів, але я знала, що все добре. Завжди намагався мене заспокоїти. Але якось не стримався і сказав: «Мам, вони не люди, ми не можемо пустити їх до вас…»

Останнє повідомлення мамі Дмитро надіслав о 10.40 29 травня, а вже до полудня його не стало: «Доброго ранку, мамулічка. Я тебе дуже люблю».

«Я написала йому іще кілька разів того дня, але відповіді не було. Наступного – теж жодної звістки. Тоді я відчула, що сталася біда…» – пригадує пані Наталя.

Командир мінометної батареї, старший лейтенант Дмитро Дзюбишин загинув внаслідок бойового зіткнення та масованого артилерійського обстрілу поблизу села Золоте на Луганщині. Герой нагороджений Грамотою Президента України, медалями, пам’ятним знаком. Та справжньою нагородою вважав сім’ю. 30-річний Діма мріяв одружитися, мати двох синів та двох донечок, побудувати великий будинок, аби жити там усім разом…

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 6 червня, о 10.00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі «Нове».

Джерело: Варта1