Директора комунального підприємства Пустомитівської райради спіймали на хабарі 15 тис. доларів (фото)

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди директора спільного комунального підприємства Пустомитівської райради на Львівщині (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на прес-службу Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, службовець вимагав від громадянина України неправомірну вигоду в сумі 15 000 доларів США за видачу дозволу на будівництво автомийки на об’їзній дорозі Львова, а також за погодження необхідних дозвільних документів керівництвом Управління патрульної поліції у Львівській області.

Під час одержання чергової частини неправомірної вигоди – 7000 доларів США директора комунального підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України. Всього він одержав 8800 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, скерування до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.
Проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.



Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Львівським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.