Джонсон назвав 4 кроки, життєво важливих для України

Після візиту до Києва Борис Джонсон заявив, що вторгнення Володимира Путіна входить у нову фазу і якщо просування Росії будуть успішними, він «не зупиниться на розчленуванні України».

Пишучи в The Times, Джонсон окреслив план із чотирьох пунктів щодо того, як Велика Британія та її союзники можуть найкраще підтримати Україну.

Про це пише Варта1

Він попередив, що якщо Росії вдасться захистити територію в Україні, жодна нація ніде не буде в безпеці, оскільки кожний диктатор відчує сміливість переслідувати власні амбіції силою.

Щоб цього не сталося, перший крок плану прем’єр-міністра полягає в тому, щоб Україна отримала зброю, техніку, боєприпаси та навчання швидше, ніж окупант.

Він додав, що Велика Британія прагне співпрацювати з союзниками, навчаючи до 10 000 солдатів кожні 120 днів для підтримки України.

Джонсон описує другий крок як надання постійного фінансування та технічної допомоги  нації, щоб вона могла підтримувати свою інфраструктуру та установи.

Третій крок – розробка альтернативних сухопутних маршрутів для подолання російської блокади портів, у тому числі в південному місті Одеса.

Джонсон сказав, що 25 мільйонів тонн кукурудзи та пшениці є заручниками Росії, і четвертим кроком плану є звільнення цих поставок.