Двоє нетверезих водіїв на Стрийщині пропонували поліцейським хабарі: відкриті кримінальні провадження (фото)

У неділю, 14 березня, на автодорозі “Київ – Чоп” в селі Дуліби, під час відпрацювання території обслуговування, поліцейські екіпажу сектору реагування патрульної поліції Стрийського районного управління поліції зупинили автомобіль “Опель Вектра”, водій якого порушив вимоги Правил дорожнього руху.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на Відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час встановлення обставин, поліцейські виявили у водія – 20-річного місцевого мешканця ознаки алкогольного сп’яніння.

Пройти тест на вміст алкоголю у крові чоловік відмовився, натомість запропонував поліцейським хабар за непритягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані.


Напередодні, 13 березня, на перехресті вулиць Болехівської-Сколівської у Стрию поліцейські екіпажу сектору реагування патрульної поліції Стрийського районного управління поліції під час оформлення ДТП (зіткнення “Деу Ланос” та автобуса) виявили у водія легковика, 61-річного мешканця райцентру, ознаки алкогольного сп’яніння.

Пройти тест на вміст алкоголю у крові чоловік також відмовився, натомість запропонував поліцейським хабар за неоформлення матеріалів ДТП та непритягнення його до відповідальності за керування транспортним засобом у нетверезому стані.


Світлина – Поліція Львівської області

В обидвох випадках водії не реагували на зауваження поліцейських про неприпустимість таких дій та кримінальну відповідальність, передбачену законодавством за пропозицію неправомірної вигоди поліцейському, тому правоохоронці викликали на місця подій слідчо-оперативні групи Стрийського районного управління поліції.

Також поліцейські склали на водіїв адмінпротоколи за за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, а на водія “Деу Ланос” – ще й за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.


За фактами слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури, відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Проводяться досудові розслідування.

Поліція Львівщини вкотре нагадує – пропозиція або надання неправомірної вигоди правоохоронцю тягне за собою кримінальну відповідальність. Максимальне покарання, передбачене за таке правопорушення – до чотирьох років позбавлення волі.