Двох мешканців Турківщини судитимуть за незаконну порубку ялиць у ландшафтному парку

Слідчі територіального підрозділу поліції завершили досудові розслідування щодо фактів незаконної порубки дерев на території регіонального ландшафтного парку «Надсянський». Максимальне покарання, що загрожує чоловікам – до  п’яти  років позбавлення волі. Рішення прийматиме суд.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, інформує Твоя Львівщина.

Як встановили співробітники Турківського відділення поліції, 26 листопада двоє місцевих мешканців віком 63 та 25 років незаконно зрізали на території регіонального ландшафтного парку «Надсянський» дерева породи «ялиця», спричинивши збитки Турківському державному лісогосподарству. В подальшому зрізані дерева зловмисники вивезли з лісу на кінній підводі.


Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих слідчими територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури за ч.3 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України, завершені.

29 листопада обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. За скоєне зловмисникам загрожує покарання – штраф від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25500 – 34000 грн) або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.