Гід по оренді нерухомості. Яку нерухомість вибрати, на що звертати увагу, як знайти надійного посередника

Плануючи орендувати житло, людина стикається з необхідністю не тільки підібрати найбільш підходящі варіанти, але і оглянути пропоновані квартири. Але на що слід звернути особливу увагу, щоб не потрапити в халепу? Досвідчені фахівці поділилися важливими рекомендаціями і дали поради про те, як зняти квартиру, яка максимально задовольнить ваші вимоги.

Основні критерії вибору

Огляд квартири при оренді включає в себе 4 важливих етапи:

  1. Оцінка загального стану багатоквартирного будинку.
  2. Зовнішній вигляд і ремонт квартири.
  3. Аналіз навколишньої місцевості.
  4. Огляд важливих, але малопомітних деталей.

Досить часто орендарям доводиться стикатися з ситуацією, коли квартира, яку ви планували зняти, не відповідає наданій в оголошеннях інформації. Кваліфіковані фахівці нашої компанії особисто перевіряють пропоновану нерухомість і дотримуються таких принципів роботи як чесність і прозорість.

Оцінка стану багатоквартирного будинку


При оренді елітної квартири важливе значення має загальний стан житлового комплексу. Зверніть увагу на наступні особливості будівлі:

  • чистота і порядок на сходовому майданчику;
  • наявність неприємних запахів в коридорі;
  • зовнішній вигляд сусідніх дверей;
  • стан ліфта і сходи;
  • наявність освітлення на кожному з поверхів під’їзду.

Всі ці фактори мають важливий вплив не тільки на вартість нерухомість, але і на комфорт проживання.

Ремонт і зовнішній вигляд квартири


Оглядаючи квартиру преміум класу, зверніть увагу на якість покриття для підлоги і використовуваних в обробці матеріалів. Всі віконні та балконні рами повинні бути функціональні і справні. Важливе значення має щільність їх закриття, що дозволяє уникнути протягів і забезпечити максимальний рівень шумущільності.

Зверніть увагу на наявність панорамних вікон і відкривається з них вид. Найбільш привабливими є квартири з видом на центр міста, річку, а також інші природні або архітектурні об’єкти. Переконайтеся, що в темний час доби в ваше вікно не буде потрапляти світло неонових вивісок і ліхтарів.

Особливості розташування


Якщо ви знаєте район, де плануєте орендувати апартаменти, варто ще раз проаналізувати його переваги і недоліки. Для власників особистого автомобіля важливою умовою комфортного проживання є наявність поблизу стоянки або зручного місця для паркування. Також зверніть увагу на близькість магазинів і зупинок громадського транспорту. Не зайвим буде поцікавитися наявністю освітлення на вулиці, дитячих майданчиків і асфальтного покриття пішохідних зон.

Оцінка деталей

Огляд квартири бізнес-класу не повинен бути поверхневим, тому намагайтеся звертати увагу на важливі дрібниці. Адже після заселення ви напевно зіткнетеся з неврахованими нюансами, тому слід звести їх число до мінімуму. Але як правильно оцінити квартиру при огляді? Вибираючи апартаменти, враховуйте наступні особливості.

Відкриті у всіх кімнатах вікна або стійкий запах освіжувача – спроба приховати неприємний запах в приміщенні. Прислухайтеся до звуку в кімнатах, якщо чути розмову або телевізор сусідів, то стіни мають низький показник шумоізоляції. Сліди крейди в кутку, біля плінтуса або в глибині шафи свідчать про наявність в квартирі тарганів або інших шкідників.

У кутових апартаментах особливо пильну увагу варто приділити стелях і стиках стін. На них можуть виднітися сліди цвілі, темних плям або патьоків. Кращий спосіб захисту від обману і непорозумінь – складання договору оренди з надійним агентством нерухомості.

детальніше на сайті https://besplatka.ua/lviv/nedvizhimost/arenda-kvartiry/posutochnaya-oplata

Як вибрати надійного посередника для пошуку нерухомості?


На сучасному ринку нерухомості свої послуги пропонує безліч фахівців і компаній. Тому орендарям досить складно вирішити, через яке агентство зняти квартиру бізнес-класу. Досвідчені фахівці рекомендують враховувати наступні рекомендації щодо вибору помічника в пошуку підходящої саме вам нерухомості.

Вивчіть інформацію про діяльність агентства: досвід, комплекс послуг, принципи роботи.
Прислухайтеся до рекомендацій знайомих.
Довіртеся своїм внутрішнім відчуттям.
Виберіть агента, що вселяє довіру і впевненість.