В Україні викрили масштабну аферу: виявляється що замість щeплeння медики за гроші зливають вaкцини в каналізацію

В західній частині України ціна послуги, щоб злити дозу препарату у рукомийник складає 2-2,5 тис. грн

За останню добу в Україні коронавірус виявили у 18 881 людини. Це черговий антирекорд цієї осені. А до абсолютного максимуму захворюваності – у понад 20 тисяч інфікованих за добу, залишилося пів кроку.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тиждень.

Водночас, регіони України почали переходити у “червоні” зони карантину. До Херсонської області, де оголосили найвищий рівень епіднебезпеки від 15 жовтня, вже від 18 жовтня додалися ще чотири: Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська.

Через небезпечну ситуацію, на Харківщині показники госпіталізацій на високому рівні, а волонтери беруться за голову, через неможливість знайти вільні місця для лікування хворих на COVID-19.

“Якщо хтось погано розуміє, що відбувається, – готова віддати на кілька годин свій телефон – приймати дзвінки. Три дзвінки з чотирьох – із Харкова. Місць немає. Ніде. Жодних. “Швидкі” не встигають приїжджати. Сатурація 30, сатурація 20, сатурація 30. Ніхто не може допомогти. Жодні гроші, жодні зв’язки, жодні дзвінки. Система не впоралася”, – написала у Facebook Леся Литвинова.

Волонтерка разом з фондом “СВОЇ” від початку пандемії намагається забезпечити киснем тих, кого українська медична система залишила без можливості дихати. І це у той час, коли українці вперто відмовляються вакцинуватися. До махінацій зі щепленнями іноді приєднуються й самі медичні працівники, які купували фейкові сертифікати.

А днями стало відомо про те, що українці, особливо в прикордонних регіонах, де багато заробітчан, йдуть у пункти щеплення щоб отримати абсолютно законні міжнародні сертифікати про вакцинацію легалізованим у Європі Pfizer. Втім, замість уколів дози місцеві медики просто зливають її у рукомийник. Вакцину, яка здатна зберегти життя, спускають у каналізацію. Афера набула такого масштабу, що, наприклад, на Закарпатті вже можна говорити про справжній ативакцинальний туризм. Ціна такої послуги – 2-2,5 тис. грн.

Тим часом офіційно зафіксовано, що за останні три місяці 98% шпиталізованих із COVID-19 в Україні – не вакциновані.