Від наслідків COVID-19 помер народний артист України

Друзі кажуть, що, перебуваючи в лікарні, він дзвонив і жартував.

Сьогодні в Одесі від наслідків COVID-19 помер народний артист України, соліст Одеського академічного театру музичної комедії Микола Завгородній.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила адміністрація театру, пише Твоя Львівщина.

«Колектив Одеського академічного театру музичної комедії ім. М. Водяного велике горе – сьогодні, 3 червня, перестало битися серце улюбленця глядачів, кавалера ордена «За заслуги», народного артиста України Миколи Завгороднього. Більше 2 місяців він мужньо боровся з хворобою, наслідками ковіда. Ми так все сподівалися на його одужання, ми разом так цього хотіли … », – сказано в повідомленні.

Відзначається, що Завгородній працював в театрі більше 40 років. Його називають колоритним, талановитим актором, що володів почуттям гумору, вмінням створити позитивний настрій і приємну атмосферу, приготувати смачну страву для великої компанії. 

Багато років Завгородній захищав інтереси колективу театру як голова профспілкового комітету.
«Дорогий дядя Коля, як ми будемо без ваших синіх, як море очей, посмішки, голосу? Немає слів, щоб передати цю жахливу біль », – відзначають в театрі.


Раніше в соціальних мережах друзі просили городян надати допомогу перебував на стаціонарному лікуванні артисту у вигляді фінансової підтримки для плати дорогого лікування та донорської крові.