Втратила дитину й імітувала вагітність: 27-річну жінку підозрюють у вбивстві новонародженого

У Житомирі поліція розбирається в заплутаній справі про втрату дитини породіллею. Жінка сказала родичам, що її немовля померло в пологовому відділенні. Насправді ж, вона втратила дитину кілька місяців тому, і весь цей час імітувала вагітність.

Про це повідомляє obozrevatel, пише Твоя Львівщина.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Житомирської області.

Зазначається, що правоохоронці попередньо кваліфікують цю подію, як умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини (ст. 117 ККУ).
7 жовтня до поліції звернулась мешканка Житомира і повідомила, що новонароджена дитина її 27-річної доньки померла в одній із лікарень міста. Провівши перевірку, правоохоронці встановили, що жінка там не народжувала. Як надалі з’ясувалося, пологи у неї відбулись ще в серпні й поза межами медичної установи.

Сама породілля пояснила, що у неї під час прогулянки на околиці міста раптово стався викидень. Вона нібито побоялась розповісти про це матері та своєму співмешканцю і до останнього імітувала вагітність. А вже коли термін підійшов, сказала їм, що немовля померло під час пологів у лікарні.

Фото obozrevatel

У межах відкритого кримінального провадження жінці призначили комплексну експертизу щодо стану її здоров’я. За висновком фахівців, вона дійсно мала вагітність, яка могла припинитись місяць-півтора тому. Як саме це сталося, встановлять дослідження, які ще тривають.

Також правоохоронці з’ясували, що жінка не перебувала на обліку з вагітністю у жодній медичній установі.

Наразі поліцейські перевіряють інформацію про місце, де жінка нібито залишила пакет із мертвонародженою дитиною.

“Попередня кваліфікація події – ст. 117 (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів) Кримінального кодексу України”, – зазначили в поліції.

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 5 років.