“Вони вам брешуть…Люди, невже ви не помічаєте як вас розводять… Для багатьох з вас це буде остання осінь в житті “- Комаровський

Відомий український лікар Євген Комаровський опублікував емоційне звернення до представників ЗМІ та блогерів у зв’язку з погіршенням ситуації з коронавірусом.

Про це йдеться в публікації на його сторінці в Facebook.

Лікар закликав розповісти й показати людям правду про реальну картину із захворюваністю.

“Покажіть морги, крематорії, кладовища. Покажіть черги швидких. Візьміть інтерв’ю у працівників швидкої, які не знають, куди везти людей, які задихаються. Поговоріть з патологоанатомами і судмедекспертами. Зі співробітниками ритуальних служб. Перестаньте показувати політиків, які розповідають про “ми підготувалися”, “місця є”, “кисень є”,- закликав він.

Перш за все, Комаровський звернув увагу глядачів на ситуацію в українських лікарнях і моргах. За інформацією лікаря, в українських лікарнях для людей, інфікованих коронавірусом, місць немає, а в моргах шикуються черги з санітарів із колясками, у яких перевозять трупи.

“Якщо хтось із депутатів говорить, що в лікарнях є місця, то він бреше. На кладовищах місця ще є, а в моргах місць немає”, — сказав Комаровський.

Ба більше, лікар зазначив, що місця відсутні і в судово-медичних моргах, куди привозять тих, хто помирає вдома. За словами доктора, такі люди, якщо їм до смерті не зробили ПЛР-тест, нібито потрапляють у число померлих не від коронавірусу, а від пневмонії.

Також Комаровський вказав на проблему підробки ковід-сертифікатів в умовах, коли 99% пацієнтів, які перебувають у реанімаціях, вакциновані.

“Люди нарешті розуміють, що треба зробити щеплення, але зробити щеплення вони не можуть, тому що вони вже купили сертифікат”, — зазначив він, згадавши при цьому історію про одну людину, яка купила ковід-сертифікати своїм батькам, які в наслідку померли.

У висновку Комаровський обурився тим, що президент Володимир Зеленський видалив свій пост про необхідність вакцинації під тиском критики на свою адресу з боку коментаторів.

“У коментарі до президента приходять натовпи розумників, і це закінчується тим, що президент прибирає пост, де його критикують. Це ж дуже показовий кейс. Але в кого мізки ще залишилися, будь ласка зробіть, бо це погано скінчиться”, — підсумував доктор.