“Володя вaкцuнyвaвcя Pflzer пoтaй вiд бaтькiв і за кілька годин помер”: з’явилися нові деталі про хлопця який помер після вакцини

На Київщині після кількох годин після вакцинації від коронавірусу помер 19-річний студент Володимир Сало зі Львівщини. Причиною смерті, попередньо, стали проблеми з серцем. Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Як інформує видання, хлопець зробив щеплення препаратом Pfizer, але про своє рішення батькам не повідомляв.

У селі Добросин під Львовом рідні 19-річного студента Українського гуманітарного інституту Володимира Сала не можуть отямитися від горя.

Хлопець 13 вересня близько 14:30 зробив щеплення від коронавірусу, а до вечора в нього піднялася температура. Приблизно о 20:15 почалися судоми, а через 20 хвилин пульс зупинився.

“Він нікому з рідних про це не сказав. Можливо, знав, що всі будуть проти і відрадять його від такого рішення. А він за характером був такий ризикований, міг ухвалювати спонтанні рішення. Ймовірно, він вирішив зробити вакцинацію, бо в подальшому міг бути сильно обмежений у своїх бажаннях. Кажуть же, що ті, хто не вакцинувався, не зможуть вільно їздити, ходити в кафе та інше. Ми думаємо, що саме це його підштовхнуло”, – розповідає Руслан, чоловік сестри Володимира.

За словами родича, хлопець робив щеплення препаратом від Pfizer. Кілька годин після уколу Володимир почувався добре, він поїв у студентській їдальні, а потім грав у настільний теніс.

Але вже ввечері стан різко погіршився, він почав задихатися. Медики швидкої допомоги, які приїхали на виклик, близько години проводили реанімаційні дії, але врятувати Володимира не змогли.

За попередніми висновками, причиною смерті стали серцево-легенева недостатність, набряк легенів, гостра коронарна недостатність. Остаточних висновків доведеться чекати близько місяця.

Володимир був п’ятою дитиною в сім’ї. Близькі важко переживають його смерть, говорить Руслан. Сім років тому хлопець в аварії втратив батька, тому весь цей час мама ростила і виховувала дітей одна.

“Вона дуже добре виховала своїх синів і дочок. Вони всі побожні, але кожен з них сам вибирав, до якої церкви ходити. Володя вибрав Адвентистів сьомого дня. Він був дуже веселим, чуйним і дуже любив допомагати людям. Володя був волонтером, із друзями він допомагав бідним сім’ям”, – розповідає родич.

В інституті хлопець навчався на третьому курсі філології, вивчав англійську мову. У вільний час займався репетиторством онлайн, у нього були учні різного віку і з різних країн.

Також Володимир був донором, буквально за три дні до смерті він здавав кров для тих, хто потребував.