Водій був під наркотиками – з’явились нові обставини наїзду на 3 пішоходів біля Городка

Як ми вже зазначали, в суботу, 15 лютого близько 17:15 год, на дорозі Городок – Комарно трапилось ДТП, де водій автомобіля “Таврія” виїхав на тротуар у попутному напряму та скоїв наїзд на трьох пішоходів. Пізніше з’ясувалось, що водій перебував в наркотичному стані.

Фото: скріншот з відео Варта1

Винуватцем виявився 39-річний місцевий мешканець. Під час руху на авто він раптово вилетів на тротуар і врізався натовп. В результаті з важкими травмами було госпіталізовано 2 мешканки Городка 19 і 49 років, а також 22-річного жителя Дрогобича.

Пізніше з’явилось відео, де водій поводиться дуже дивно. Медичні працівники встановили, що він перебував у стані наркотичного сп’яніння. На даний момент поліцейські затримали винуватця в порядку ст. 208 КПК України (Затримання уповноваженою службовою особою) до рішення суду щодо обрання запобіжного заходу на час слідства. Тим часом слідчі Городоцького відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286. У випадку доведення вини винуватцю загрожує покарання від трьох до восьми років позбавлення волі.

Зазначимо, що левова частка ДТП з важкими наслідками стається саме через нетверезих водіїв. Натомість в МВС підготували законопроект, де наркоманію хочуть визнати хворобою. Виходить, якщо наркоман вчинить злочин, перебуваючи у нетверезому стані, то наркотичний стан вже не буде обтяжуючою обставиною, а пом’якшуваною, оскільки він це вчинив, будучи хворим? Дивно.

Додамо, що наркоманія – це не хвороба, а психологічне страждання, яке включає запрограмованість, звичку, потребу та фізичне поглинання психотропної речовини у будь-яких кількостях. Наркоманія найчастіше починається з пива і слабоалкогольних розчинів, які в нашій державі рекламуються та популяризуються.

А потім ось такі наслідки…