Вищий антикорупційний суд арештував мільйони Дубневича, які детективи НАБУ вилучили у будинку.

Його підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень через закупівлі «Укрзалізниці».

Судова влада України повідомляє, що апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала 119 тис. доларів та 102 тис. євро. Ці гроші детективи НАБУ вилучили у будинку народного депутата Ярослава Дубневича.

Суд заборонив нардепу відчужувати, розпоряджатися та користуватися цими грошима. Ухвала набрала законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що 27 грудня 2019року, детективи провели обшук у будинку нардепа і вилучили ці гроші. За словами Ярослава Дубневича гроші належать його зятю і дочці.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд заарештував усе майно Ярослава Дубневича у справі про розкраданні газу НАК “Нафтогаз-Україна”.  Підконтрольну фірму ТОВ “Агропромислове підприємство “Львівське”, а також ТОВ “Енергія-Новий Розділ”, яка є власником майнового комплексу ТЕЦ в місті Новий Розділ, Ярослав переписав на свого сина, Юрія Дубневича, щоб на неї не могли накласти арешт.

Також 31 жовтня Верховна Рада прийняла рішення про зняття недоторканості та арешт Дубневича за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Згідно із розслідуванням, Дубневич завдав збитків Укрзалізниці на 93,2 млн грн при поставці товарів за завищеними цінами. Тоді Дубневичу повідомили про підозру та призначили 93 млн грн застави.