Виконавчий комітет Рава-Руської міської ради погодив проєкт бюджету на 2021 рік

Відповідне рішення ухвалили члени виконкому на засіданні 25 листопада 2020 року.

Як повідомили на офіційній сторінці Рава-Руської ОТГ, з 2021 року бюджет Рава-Руської міської ради складатиме понад 193 млн. грн. З них власні доходи – понад 75 млн. грн, ще понад 90 млн. складе освітня субвенція, 28 млн. – базова додаткова дотація.

Фото: Рава-Руська міська рада

З 2021 року зміняться джерела надходжень до бюджету. Так званий «акцизний» податок, який загалом по громадах складав понад 15 млн. грн., у місцевий бюджет не надходитиме, натомість він поповнюватиметься за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Крім того, з бюджету міської ради з нового року фінансуватимуть заклади освіти та культури, які до цього часу фінансувались з районного бюджету, а також оплата за енергоносії для медичних установ. Загалом, з бюджету територіальної громади 79% коштів повинні бути спрямовані на забезпечення функціонування закладів освіти та оплату їхніх працівників.

“У 2021 році росту бюджету, у порівнянні з 2020, фактично немає. Він очікується на рівні 10%”, – зазначила на засіданні виконкому головний бухгалтер Рава-Руської міської ради Надія Гусак.

“За попередніми підрахунками, на розвиток у бюджеті Рава-Руської територіальної громади на 2021 рік залишається близько 1 млн. грн.- При такому високому бюджеті не матимемо коштів для розвитку. Ми повинні знайти хоча б додаткових 10%, аби мати можливість розвивати громаду. Однак велике значення також має те, який перебіг матиме поширення коронавірусу і карантинні обмеження у державі”, – зазначив міський голова Іван Івануса.

“Разом з тим ми повинні втримати людей тут, в громаді, аби вони мали достойні заробітні плати, а не виїжджати за кордон, аби вони могли надавати якісні освіту та інші послуги. Тому наша робота – принести гроші громади. Основна стаття надходжень до нашого бюджету – сплата ПДФО. Його забезпечують підприємці, підприємства, установи та організації. Тому ми будемо максимально сприяти тому, аби тут створити робочі місця.” – додав голова об’єднаної громади.

Зазначимо, що до складу Рави-Руської міської ради, крім власне Рава-Руської, також увійшли Дев’ятирська, Волицька, Гійченська, Забірська, Липницька, Новокам’янська, Річківська та Потелицька сільські ради.

З проектом бюджету Рава-Руської міської ради на 2021 рік можна ознайомитись тут.