Види столового посуду

Столовий посуд – це предмети побуту, які призначені для подачі різних страв. Підбір посуду – необхідна умова організації домашнього господарства. Ще столовая посуда використовується в закладах громадського харчування: ресторанах, кафе і барах.

Для виготовлення сервіруючої посуди використовуються різні матеріали, тому вона ділиться на такі види:

1. Фарфорова і фаянсова. Вироби характеризуються легкістю, гігієнічністю, міцністю, тому активно використовуються в домашньому господарстві, а також закладах громадського харчування. З порцеляни, фаянсу виготовляють такі види посуду: блюдця для варення, джемів, желе; вази для кондитерських виробів; гірчичниця; кавники; гуртки; перечниці, сільнички; молочники; чарки для яєць; салатники; цукорниці; чашки; бульйонні чаші; десертні, закусочні тарілки; чайні, кавові сервізи; глечики; чайники.

2. Металева. Вироби з нержавіючої сталі вважаються міцними, практичними і зручними. Для прийому гостей застосовують посуд зі срібла і мельхіору: ікорниці; раковини; супові миски; соусники; пашотніці; кавові сервізи; блюдця.

3. Скляна. Вироби виробляються з міцної скломаси, яку отримують шляхом плавлення кварцового піску і соди з додаванням різних оксидів. Їх виробляють шляхом лиття, видування, пресування. З цього матеріалу роблять: чарки; келихи для ігристого, червоного, білого вина; пивні кухлі; креманки; підставки для тортів, тістечок; склянки; глечики; чайники; сервізи; кавові, чайні чашки; блюдця; столові, десертні тарілки; салатники.

4. Кришталева. Для ефектної сервірування столу потрібно купити набір столового посуду хорошої якості. Кришталь використовується тільки для урочистих випадків: банкетів, званих вечорів і прийомів гостей. Особливістю виробів вважається велика кількість алмазних граней. Вироби з цього матеріалу характеризуються унікальним і мелодійним дзвоном, грою світла на гранях. З кришталю виробляють: фужери різного розміру; лікерні і коньячні чарки; винні келихи; стопки для горілки, текіли; пивні кухлі; салатники; вази для фруктів, цукерок, печива; креманки.

Рекомендації по вибору посуду

На сьогоднішній день столовий посуд в інтернет магазині mirposudy.com.ua представлений ​​у великому асортименті. Ось деякі критерії вибору посуду, які допоможуть вам визначиться з товаром:

  • безпека застосування;
  • міцність;
  • довговічність;
  • можливість миття в посудомийній машині;
  • дизайн;
  • ціна;
  • екологічність;
  • краї предметів сервірування повинні бути захищені від відколів.

Краще вибирати столовий посуд від одного виробника. Це дає можливість створити унікальний стиль і періодично міняти сервірування столу.