Види послуг які надає сучасний банк для громадян

Банківські послуги відіграють важливу роль в кредитно-фінансовій системі держави. Завдяки цьому, здійснюється раціональне переміщення грошових коштів.

Даний сервіс включає в себе різні фінансові операції – що стосуються як до банківських активів, так і до пасивів.

На прикладі Індустріалбанку Дворецького ми детально розглянемо, які ж послуги повинен надавати сучасний банк для своїх споживачів.

Види банківських послуг
У кожної кредитно-фінансової установи існує свій перелік послуг, що надаються. Однак в загальному плані існує кілька основних груп банківського сервісу:

  • депозитні операції. Вони являють собою клієнтський внесок, на який зараховуються відсотки;
  • кредитні операції. Вони включають в себе видачу позик клієнтам і отримання за це доходу банком;
  • розрахункові операції. До них відносяться дії по відкриттю рахунків, з яких здійснюється виплата заробітної плати, а також перерахування різних податків. Крім того, передбачені й інші види послуг, що входять в дану групу.


Надання банківських послуг
Завдяки тому, що кредитно-фінансові установи здійснюють свій банківський сервіс – компанії різної форми власності, а також фізичні особи можуть ефективно використовувати можливості розпорядження належними їм коштами. Зокрема, видача іпотеки дозволяє громадянам купувати квартири, а також індивідуальні котеджі. Отримання автокредитів дає можливість позичальникам купувати потрібні їм транспортні засоби. Споживчі кредити допомагають вирішувати нагальні проблеми. Позики комерційним організаціям сприяють розвитку бізнесу.

Оплата банківських послуг
За виконання різних кредитно-фінансових дій та надання банківських послуг стягується оплата відповідно до встановлених тарифів. Оплата такого сервісу необхідна для ефективного функціонування всієї банківської системи. Крім процентної форми, існує ряд фіксованих видів оплати послуг кредитно-фінансових організацій. Практика показує, що комплексне здійснення поточних розрахунків сприяє успішній діяльності організації різної форми власності, а також виробничих підприємств. Все це пов’язано з системою оплати банківських послуг.

Послуги банківської системи
Сучасна економіка є своєрідною і досить складною системою. Кожна її частина має взаємозв’язок з іншими аналогічними складовими. Банківська система займає особливе місце в загальній економічній структурі. Послуги, які надають кредитні організації, відіграють важливу роль в нормальному функціонуванні величезної кількості комерційних компаній, промислових підприємств та інших суб’єктів вітчизняної економіки. Завдяки сервісу, що надається учасниками банківської системи, регулюються інфляційні процеси. Крім того, здійснюється діяльність з контролю платіжного балансу.

Електронні банківські послуги
В останні два десятиліття відбулися значні зміни у світовій економічній системі. Це істотно позначилося на банківському секторі кожної з країн. В Україні за цей період часу великої популярності набули електронні банківські послуги. Це дозволяє кредитним організаціям максимально ефективно здійснювати обслуговування юридичних осіб. Крім того, розвиваються електронні форми банківського сервісу, призначені для фізичних осіб. На базі інноваційних технологій зросла роль інформаційних ресурсів. Все це сприяє тому, що клієнти кредитних установ мають можливість користуватися електронним банківським сервісом в повному обсязі.