Бітумна емульсія таки потрапила в річку Орява, екологи проводять дослідження води і ґрунту

Працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області проведено заходи державного нагляду (контролю) за фактом витоку бітумної емульсії внаслідок перекидання вантажного автомобіля поблизу села Козьова на Сколівщині.

Екологи повідомляють, що забруднююча речовина потрапила у річку Орява, що є притокою річки Опір. Наразі встановлюється площа забрудненої землі. Також спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю провели відбір проб ґрунту та води для проведення досліджень. У разі підтвердження факту забруднення Держекоінспекцією будуть нараховані збитки, завдані державі.

Тим часом, Сколівські рятувальники повідомили, що бітумна емульсія перелилась через штучний насип та протікала безіменним потічком на відстані 150 метрів і потрапила в річку Орява. Візуально спостерігалася наявність бітумної емульсії в річці Орява на відстані 200 метрів. На місці події організовано доставку піску силами дорожньої служби (Технобудцентр і ДП Сколівська ЛГ) та мішків силами Сколівської ТГ. Особовим складом 24-ї ДПРЧ проведено роботи по завантаженню піску в мішки для створення 3-х штучних насипів з метою мінімізації попадання бітумної емульсії в річку Орява.

Станом о 14:20 год 31.03.21р. дані роботи завершені. Козівською ТГ організовано роботи по підняттю автоцистерни з кювету за допомогою автокрану.


Як ми вже повідомляли, 30 березня близько 22:30 год поблизу с. Козьова Стрийського району водій вантажного автомобіля «Renault 430» з цистерною не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та перекинувся. У цистерні перевозилось 23 т бітумної емульсії, яка почала виливатись через горловину цистерни.