Бронежилети, які ЛОК виробляє для українських бійців безкоштовно, продаються у «Епіцентрі» (фото)

Перевірку буде проводити СБУ

Фото: ЛОК / ФБ

У мережі торговельних центрів «Епіцентр» продають бронежилети, які Львівський Оборонний Кластер виготовляє безкоштовно для бійців ЗСУ.

Про це ЛОК повідомив на своїй сторінці.

Лабораторія ЛОКу проводить випробування бронеплит на відповідність ДСТУ, експерти надають консультаційну підтримку волонтерам. Крім того, було викладено у публічний доступ лекала цих плитоносок.

Унікальна внутрішня система ідентифікації, яку використовує ЛОК при виробництві бронежилетів, дозволила встановити: чохли цих бронежилетів — їх виробництва.

«Яким чином продукція, яку ЛОК безкоштовно передає українській армії та службам, опинилася на полицях магазинів? Вирішили шукати відповідь за допомогою Служби Безпеки України.

Надали компетентним органам дані щодо всіх контрагентів, провели звірку відвантажень, записів камер та обліку транспортних засобів і відповідальних осіб, які приїздили для отримання нашої продукції», — йдеться у повідомленні.

Колектив Львівського Оборонного Кластеру вважає продаж плитоносок не просто шахрайством. Під час війни будь-яка торгівля гуманітарною допомогою, особливо призначеною для захисту наших військових, є актом Державної Зради.

«Просимо Генерального прокурора України Ірину Венедіктову, Голову Служби безпеки України Івана Баканова провести розслідування та покарати винних», — йдеться у зверненні.

Станом на сьогодні безкоштовно передано понад 30 000 бронежилетів.

«Принципова позиція Львівського Оборонного Кластеру, який об’єднав волонтерів та підприємства оборонного сектора, — ми не беремо жодних коштів за бронежилети! І не продаємо їх! Для здійснення статутної діяльності ми приймаємо лише благодійні внески. Бронежилети виготовляються за гроші донаторів і передаються до Сил Логістики Міноборони, органів державної влади та місцевого самоврядування, напряму у військові частини або через організації, які звертаються до ЛОК і організовують логістику», — написали у ЛОК.

Джерело: dyvys