Брати-близнюки з Полтавщини рахують швидше за калькулятор

10-річні брати-близнюки з Полтавщини Роман і Юрій Тарасови вражають швидкістю рахування. Хлопці за секунду порахують що завгодно. Про це пише Твоя Україна посилаючись на сюжет телеканалу НТН.

Цього літа хлопці стали учасниками Всесвітньої олімпіади зі швидкісного рахування в Туреччині. Вони встановили всесвітній рекорд: порахували 10 дій із тризначними числами лише за 5 секунд.

Брати Тарасови навчаються у Глобинській гімназії №1 ім. В.Є.Курченка. За вміння швидко рахувати однокласники їх називають “калькуляторами”.

“Математику і завдання на логіку любили з раннього віку. В 4 роки вивчили таблицю множення і ділення”, – розповідає мама дітей.

Коли брати прийшли до школи, то завдання робили за лічені хвилини, і щоб зацікавити дітей, педагоги давали їм додаткові.

Батьки записали хлопців до школи ментальної математики, де вони вчились обрахункам із великими числами. Та й тут близнюки були серед кращих – дворічну програму засвоїли менше ніж за рік.

Альона Щербак, тренерка школи усного рахунку, зауважує, що діти геніальні, здібні, але й багато тренуються.

Хлопці не збираються залишати цю справу, кажуть, що вже мають багато досягнень і завдяки своїм здібностям уже заробили непогані гроші.

Детальніше у сюжеті телеканалу НТН.