Близько тисячі білорусів вже вступили в ряди ЗСУ і добровольчих батальойнів в Україні

У Львові відбулася презентація Білоруського інформаційного центру, який розпочав свою діяльність у місті Лева, повідомляє «Армія Інформ».

Як розповіла його керівник Аліна Рудіна, місією Білоруського інформаційного центру є запуск процесу обміну інформацією між громадянами України та Білорусі, зокрема донесення до українців правдивої інформації про ситуацію в її країні.

За словами засновника «Білого легіону» та керівника ГО «Білорусь 2.0 Робимо разом» Сергія Бульби, сьогодні понад 300 тисяч білорусів, які хоч в якийсь спосіб протестували проти Лукашенка, були змушені покинути країну під жорстким тиском спецслужб.

– Зараз доля Білорусі вирішується і в Україні. Це так само і наша війна. Тому наші громадяни пішли воювати до лав Збройних Сил України, інших військових формувань та добровольчих батальйонів. На сьогодні таких до 1000 людей. Ще близько тисячі, які теж хочуть воювати з російським окупантом, нині перебувають у Польщі.

Вони подали відповідні документи і чекають на рішення української влади. Як тільки буде дозвіл – вони зразу приїдуть і стануть до строю українських захисників, – зазначив Сергій Бульба.

Джерело: Варта1