Багатодітна мати народила і задушила немовля: подробиці

Тіло дитини жінка переховувала два дні у ванні і хотіла викинути у смітник.

У Миколаєві жінку підозрюють у вбивстві своєї новонародженої дитини. Про те, що вона народила таємно вдома, в поліцію повідомили сусіди. Породілля спершу приховувала факт пологів, потім зізналась, що хотіла викинути новонароджену на смітник.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

Вона лежала у тазу, прикрита купою брудної білизни. Як новонароджену дівчинку виймали звідти копи, бачили сусіди. «Дістали мертве із ванни з-під купи білизни», – розповідає сусідка.

Все сталося у одній із багатоповерхівок, в орендованій квартирі. Там живе родина з п’ятьма дітьми. Через стіну сусідка почула, як стогне та кричить багатодітна мати. Її останні місяці бачили з великим животом. «Вона виходить, я запитала кого вона народила. А вона говорить: «Я не була вагітна». А я ж бачу, що в неї губи сині, вона бліда, слини не вистачає, ну як після пологів», – каже сусідка породіллі Стелла.

Сусідка зайшла до квартири, але немовля не було. В очі кинулись діти, яким нема й двох років – брудні, усі в синцях. Жінка викликала патрульних. За недогляд дітей обіцяли повідомити у соцслужбу. Щодо пологів і господиня, і її чоловік – все заперечували. «Вона сказала, що в неї були болі в животі, вона випила ліки і в неї все нормалізувалось. У житлі ніяких ознак можливого скоєння кримінального правопорушення не було», – каже пресофіцер патрульної поліції Миколаєва Віталій Душко.

Соціальні працівниці приїхали сюди лише за два дні. І одразу викликали слідчих. Лише тоді мати зізналася, де дитина. «Вона говорить, що вона сама народилася у ванні, говорить, що дитина народилась мертвою. Заявила, що чоловік повинен був сьогодні виїхати. Сьогодні у нас вивозять сміття і вона хотіла викинути його в сміття», – каже сусідка Оксана.

Дві доби мертва дитина пролежала в тазу з білизною. «Була жива на момент народження. Смерть дитини настала в результаті механічної асфіксії, тобто була задушена», – повідомляє начальник відділення поліції Миколаївського районного управління поліції Андрій Донець.

28-річну породіллю затримали. Вона разом з 30-річним чоловіком приїхала з Херсона кілька років тому. Вона була у декреті, він їздив на заробітки. Твердить, що про те, що дружина вкотре вагітна, не знав. І як та народжувала, нібито не чув.

На обліку, як неблагополучна, родина не перебувала. Хоча сусіди кажуть, що викликали службу у справах дітей. «Так, виїжджали, але ніякої загрози для життя дітей служба не виявила. Тобто, продукти харчування були, одяг був, мама не в стані алкогольного сп’яніння», – повідомляють у службі.

«Діти їй потрібні були, щоб лише гроші отримувати і все, більше нічого. Діти голодні та сині. У неї давно треба було забрати цих дітей», – переконує сусідка.

Нині всіх п’ятьох малюків з родини вилучили. Старші у притулку, молодші двійнята – в лікарні з побоями. «Множинні ссадна, синці, забої тулуба, обличчя та кінцівок та затримка психо-моторного розвитку», – повідомили лікарі.

В поліції відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. Головна підозрювана – мати. Проте і участь батька слідчі не відкидають.