Хто приватизує державні спиртові заводи Львівщини.

Від продажу чотирьох спиртових заводів ДП «Укрспирт», розташованих на Львівщині,  до бюджету має надійти понад 213 мільйонів гривень.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-центр Фонду державного майна України.  

Державний спиртовий завод в смт Лопатин Радехівського району 28 жовтня 2020 року придбало на аукціоні за 50 мільйонів гривень ТОВ «Офіс інвестицій» зі статутним капіталом, згідно даних системи  YouControl, 10 000 гривень.

Найвищу ціну, понад 60 мільйонів гривень, за Суходільський спиртовий завод, розташований в селі Суходоли Бродівського району, на торгах 30 жовтня 2020 року запропонувало ТОВ «Фінанс-Сервіс Плюс» зі статутним капіталом, за даними системи  YouControl, 13 800 гривень.   

Вартість Воютицького місця провадження діяльності  (МПД) та зберігання спирту, розташованого у селі Воютичі Самбірського району, склала понад 48 мільйонів гривень. Таку ціну на аукціоні 17 грудня 2020 року за нього погодилося заплатити ТОВ  «Сучасна комерційна нерухомість» зі статутним капіталом, згідно даних системи  YouControl, 50 000 гривень.

Аукціон з приватизації окремого майна Великолюбінського (МПД) та зберігання спирту, розташованого у смт Великий Любінь Городоцького району, 24 грудня 2020 року виграло ТОВ «ОПТ Манія» зі статутним капіталом, за даними системи  YouControl50 000 000 гривень. Переможець торгів заплатить до бюджету понад 55 мільйонів гривень.

Продаж спиртових заводів в Україні відбувається в межах демонополізації спиртової галузі. Держава виставить на продаж 41 МПД, які входять до ДП «Укрспирт», і 37 спиртових заводів, які входять до складу концерну «Укрспирт». Майбутні власники цих активів отримають можливість стати учасниками нового конкурентного ринку виробництва спирту.