У Буському районі лабораторно підтверджено 10 випадків захворювання на COVID-19

Станом на сьогодні 4 травня у Буському районі лабораторно підтверджено 10 випадків захворювання на COVID-19 і всі вони у жителів села Задвір’я. Семеро осіб знаходяться на самоізоляції, троє перебувають на лікуванні в лікарнях м. Львів. На жаль серед хворих є дитина 13 років, яка перебуває на самоізоляції.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на прес-службу Буської РДА та сайт Буський медіа портал.

Варто зазначити, що було встановлено ймовірне джерело інфікування та контактних осіб на засіданні Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Буському районі.

“Наразі на території Буського району зареєстровано 10 випадків на COVID-19, встановлено ймовірне джерело зараження та умови які сприяли зараженню, всі вони пов’язані між собою. Рознощиком інфекції ймовірно є жінка, яка проживає у місті Львів, де працює в медичному центрі Св.Параскеви, а в село Задвір’я ця людина неодноразово у квітні приїжджала, бо тут має будинок і земельну ділянку, за якими веде нагляд, а також родичів, до яких також на Великдень завітала в гості. До села жінка добиралась місцевим приватним мікроавтобусом. Ми встановили, що всі 10 осіб користувались послугами мікроавтобуса, серед них – медичні працівники медичного центру св.Параскеви. Також серед інфікованих є і власники мікроавтобуса. При проведенні всіх досліджень встановлено коло всіх контактних осіб, як по місці проживанню, так і за місцем праці. Їх більше 100 осіб. Інформація скерована у Буську ЦРЛ для того, щоб вони провели медичний моніторинг контактів. Серед контактних осіб маємо жителів села Задвір’я, Полонич, Полтви, Богданівки, Красного, Ріпніва, Кізлова, Львова, Пустомитівського та Миколаївського районів. Станом на 4 травня на стаціонарному лікуванню перебуває троє осіб, на амбулаторному вдома 5 родин – сім осіб.
Наразі встановлення блокпостів не доцільно, оскільки хвороба проходить малосимптомно і встановлено джерело зараження.”
, – про це інформує керівник Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Гринишин.



Окрім того, в Буському районі мобільні бригади продовжують здійснювати експрес-тестування громадян, які повернулися із-за кордону, а також тим, хто контактував із хворими на коронавірус.

   Упродовж 4 травня, в районі мобільні бригади здійснили експрес-тестування громадян м. Буськ, с. Утішків, с. Яблунівка, с. Полтва, с. Задвір’я. Тестуванням вдалось охопити 51 особу. Ніхто не відмовився від проходження тестування. Результати усіх протестованих є негативними.