Вас не дивує, чому італійці такі стрункі та підтягнуті, вживаючи так багато пасти, а коли ми регулярно харчуємось макаронними продуктами, то це обов’язково сильно позначається на фігурі? Відповідь дуже проста: паста та макарони це кардинально різні речі. В цій статті поговоримо, в чому різниця між цими продуктами, яка користь від пасти та як взагалі з’явився цей народний італійський продукт. А якщо вам хочеться спробувати справжню корисну італійську страву, то можете замовити доставку пасти у Львові від компанії Томатіна.
Як з’явилась паста? Історія унікального продукту
Готується паста в європейців з води та борошна. Але це обов’язково робиться саме з твердих сортів пшениці, які чудово засвоюються в організмі.
Дві версії появи пасти:
- Завезена до Європи мандрівником Марко Поло.
- Є споконвічним італійським продуктом.
На початку, пасту вживали лише в Італії. А по іншим європейським та іншим країнам вона почала поширюватись лише з одинадцятого століття, коли її почали експортувати. Так вийшло, що лише декілька століть було потрібно, щоб страва, про яку ніхто не знав, стала дуже поширеною по всій Європі.
Яка користь від вживання пасти?
Хоч в пасти і висока калорійність, але в цього продукту складні вуглеводи, які перетравлюються організмом повільно завдяки яким довгий час зберігається відчуття ситості. Яка ще користь для організму від вживання італійської пасти?
- В складі міститься триптофан, який допомагає виробляти більше серотоніну, а це є гормон щастя. Тому такі продукти допомагають покращити настрій. Можливо це одна з причин завжди усміхнених італійців.
- Паста сприймається організмом як висівки, тому підштовхує до кращої роботи кишечника.
- Допомагає при головних болях.
- Поліпшується сон та зменшується депресія.
- Уповільнюються процеси старіння.
- Виводяться з організму токсини та можна позбавитись від запору.
Хоч паста й має багато корисних ефектів, не можна нею об’їдатись. Такі продукти не можуть займати місце більше половини калорій в добовому харчуванні. Проте регулярне вживання пасти дійсно призведе до позитивних результатів.
В чому різниця між макаронами і пастою?
Чому одні зовсім не товстіють від пасти болоньєзе, а інші швидко набирають вагу від макаронів по-флотськи? Вся справа саме у складі. Італійська паста, яка готується з твердих сортів пшениці, має низьку кількість крохмалю та багатство клітковини. Завдяки цьому такий продукт легко засвоюється організмом і не відкладається в жир.
Макарони то зовсім інше. Для їх приготування використовують м’яке скловидне борошне, яке має низьку ціну. Через це швидко злипаються та не приносять організму жодної харчової цінності. В результаті, від макаронів набираєте вагу так само швидко, як від батону.
Якщо хочете смакувати дуже соковитою ідеально звареною пастою, то найкраще її замовляти на сайті Томатіна. А в поєднанні з салатом ви отримаєте значну користь для організму та здоров’я.