«Не пережив звістку про смерть сина»: загиблого 20-річного воїна ЗСУ та його батька поховали в один день

Україна продовжує втрачати своїх вірних синів-захисників на страшній війні, розв’язаній російським агресором. У селі Хотин, що на Березнівщині, 5 травня хоронили солдата, якого вбили вороги, та його батька. Отримавши звістку про смерть сина, він її не пережив.

Про це повідомляє rivnepost.

Орест Дубровка,  2002 року народження, був призваний на службу у Збройні Сили України в листопаді 2020 року. Виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання, він загинув 26 квітня поблизу міста Ямпіль, Донецької області.

Батько загиблого воїна – Володимир Васильович, отримавши звістку про загибель свого сина, не пережив цю страшну втрату – помер від зупинки серця. Хоронили в один день одразу двох: сина-героя і його батька 5 травня.

Сарненська єпархія повідомляє: з благословіння керуючого єпархією –  митрополита Поліського і Сарненського Анатолія,  благочинний Березнівського благочиння протоієрей Ігор Коспа відправив службу за загиблим старшим солдатом Орестом Дубровкою у Свято-Покровському храмі чоловічого монастиря села Хотинь, Березнівського району, Полісся. Він передав слова співчуття митрополита Анатолія:  «Смерть солдата — це втрата для кожного українця. А найважче цю втрату переживають його рідні. Убієнний воїн Орест був вірним військовій присязі до останнього свого подиху. Він поклав своє молоде життя у бою за свободу нашої Батьківщини. Нехай Воскреслий Господь дарує Царство Небесне душам загиблого воїна-захисника і його батьку, котрий виховав сина-героя…».