На Прикарпатті ліквідували надпотужну нарколабораторію (фото)

Служба безпеки України ліквідувала у місті Калуш на Івано-Франківщині діяльність потужної нарколабораторії з виготовлення амфетаміну і затримала організатора. На ній забезпечували близько 40% чорного ринку психотропів у регіоні.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Головного управління СБУ в Івано-Франківській області.

Фото: Головне управління СБУ в Івано-Франківській області

До спецслужби надійшла інформація, що місцевий мешканець, який раніше вже притягався до відповідальності за незаконний обіг наркотиків, організував виготовлення та збут гуртових партій амфетаміну. За оперативними даними, виробництво становило приблизно 40% чорного ринку психотропів у регіоні.

Нарколабораторія була розміщена в гаражному кооперативі. Під час обшуків у ній правоохоронці вилучили 85 кілограмів прекурсору фенілнітропропен, якого достатньо для виготовлення амфетаміну на суму майже 15 мільйонів гривень. Також вилучено майже 45 кілограмів марихуани, два пістолети-автомати «Скорпіон», пістолет «Макарова», пістолет «Браунінг» та лабораторне обладнання.

Власника було затримано згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою) під час перевезення партії небезпечних психотропів. В автомобілі наркобариги виявлено майже 450 грамів амфетаміну та 350 пігулок «Субутекс» із вмістом наркотичної речовини бупренорфін.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Наразі тривають невідкладні слідчі дії та з’ясовуються всі обставини та особи, які можуть бути причетними до наркобізнесу.

У випадку доведення вини винуватцям загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Зазначимо, що документування протиправної діяльності проводилося Головним управління Слуюби Безпеки України в Івано-Франківській області спільно з Головним управлінням Національної поліції, Управлінням протидії наркозлочинності ГУ НП під процесуальним керівництвом прокуратури області.