На Закарпатті підозра на коронавірус: тест-систему лише доставляють зі столиці

На Закарпатті з високою температурою та підозрою на коронавірус госпіталізували чоловіка, який три тижні тому контактував з китайцем. Наразі тест-систему в область лише доставляють з Києва, а чоловік уже встиг поспілкуватися без засобі захисту з багатьма людьми. Про це пише Твоя Україна посилаючись на сайт Mukachevo.net.

Хворий розповів лікарям, що працює у Будапешті на китайця, який родом з провінції Хубей і нещодавно відвідував свою батьківщину. Українець уточнив, що контактував з китайцем в угорському місті Ньїредьгаза.

Відразу після звернення чоловіка до медиків у місті Берегове була скликана протиепідемічна комісія, яка ухвалила рішення про госпіталізацію хворого в обласну інфекційну лікарню та поміщення його в ізольований бокс.

Наразі тест-системи для перевірки зараження на коронавірус в Закарпатській області відсутні, лише сьогодні вони мають бути доставлені з Києва… Ситуація ускладнюється тим, що госпіталізований чоловік за цей час контактував із багатьма людьми та з лікарями без засобів захисту.

Коментуючи цю новину, лікар-хірург, доброволець, перший начмед батальйону (полку) “Азов”  Костянтин Василькевич написав у себе на сторінці Facebook : “До моїх попередніх постів про коронавірус. Цитую: “Наразі тест-системи для перевірки зараження на коронавірус в Закарпатській області відсутні, лише сьогодні вони повинні будуть доставлені з Києва.” Це так жалюгідно. А скільки тих тест-систем є у Києві?! Їх так будуть присилати в кожну область України?! Чекати, поки прийдуть тест-системи і ставити діагноз “підозра на коронавірус”?! А чим лікувати будуть?! Я ж писав, що поява коронавірусу в Україні є тільки питанням часу. Так виглядає, що в нас буде епідемія, але не коронавірусу, а підозра-вірусу”.