Військові з Львівщини віддали свої життя, захищаючи Батьківщину від окупанта

З великим сумом сповіщаємо, що у російсько-українській війні Борислав втратив відданого сина нашої громади.

Горбатенко Андрій Олегович народився у Бориславі 3 жовтня 2001 року і загинув у боях за Україну в на півдні України 25 лютого 2022 року. Герою був всього 21 рік. Навчався хлопець у 3 школі, згодом – у професійно-технічному ліцеї нашого міста. Службу проходив за контрактом у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.


До слова, батько Захисника – військовий, сам росіянин, який переїхав до Борислава ще у 1988 році. Був учасником АТО у 2015-2016 роках. Брав участь у боях в Авдіївці та у селищі Зайцеве.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким! Вічна пам’ять і шана!

Зустріч полеглого Героя відбудеться 24 березня. Тіло помістять у капличці по вул. Коваліва. Про годину проведення парастасу, а також інформацію щодо похорону повідомимо згодом.

Загиблий військовий Горбатенко Андрій

У боях з російськими окупантами загинув підполковник Національної гвардії України Богдан Лещишин. 24 березня відбудеться прощання з Героєм у селі Дусанів Золочівського району.

Про це повідомила дружина Марія Лещишин.

«Героїчно загинув, захищаючи свою країну від агресора, мій коханий чоловік, підполковник НГУ Лещишин Богдан Григорович. Дякую Богу за щасливе життя з Богданом, він став для мене і коханим, і татом, і другом, і всім», – написала вона.


Чин похорону відбудеться сьогодні о 13:00 год.
У загиблого Богдана Лещишина також залишилась дитина.

Загиблий військовий Богдан Лещишин


Обороняючи місто Попасна, що на Луганщині, загинув боєць 24-ї ОМБР Роман Крохмальний, повідомляє Сокільницька територіальна громада.

Роман Крохмальний загинув 20 березня 2022 року.

«Знову біда у нашій громаді – війна забирає найкращих. Роман Крохмальний (21.10.1996- 20.03.2022). Село Сокільники», – йдеться у повідомленні.

У Романа Крохмального залишилися батьки, дружина та маленька донечка.

Загиблий військовий Роман Крохмальний

20 березня поблизу Попасної на Луганщині загинув червоноградець Олег Пилюк 1993 р.н.повідомили у Червоноградській міській раді.

Як повідомляє «Нео радіо Червоноград», на російсько-українській війні на 29-році обірвалося життя червоноградця Олега Пилюка. Він одним із перших пішов на війну у 2014-ому –  21-річний десантник, командир-контрактник.

Після закінчення 3 школи здобув шахтарську професію. Строкову служив у Львові, 80-а бригада «ВДВ». 

Як повідомляє «Над Бугом», Олег Пилюк останнім часом працював на шахті «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» машиністом гірничовиймальних машин.

Загиблий військовий Олег Пилюк

Роман Собків – (8.04.89 – 12.03.22 ) – майор, військовослужбовець Національної Гвардії України, спецпідрозділ «Омега», м.Київ. Загинув, захищаючи столицю.

Народився у селі Малі Дідушичі, закінчив місцеву середню школу та Стрийське ВПУ №8. У 2007 році призваний на строкову службу до внутрішніх військ МВС України. Уже за рік став курсантом Академії внутрішніх військ. З 2012 року проходив службу на керівних посадах військових частин.

Щирі співчуття батькам та дружині. Без батька залишилася маленька донечка.

Вічна пам’ять!

Герої не вмирають!”, – йдеться у повідомленні

Загиблий військовий Роман Собків